انواع عسل

انواع عسل

عسل اقاقیا

عسل اقاقیا یکی از بهترین انواع عسل هاست. این نوع عسل نسبت به عسل های معمول رنگ روشن تری دارد و تقریبا شفاف به نظر می رسد، دارای رایحه ای مانند گل و شیرین است. عسل اقاقیا دارای فروکتوز زیاد و گلوکز کمی است بنابراین یکی از معدود عسل هایی است که اکثر بیماران دیابتی می توانند با خیال راحت از آن مصرف کنند.

عسل اقاقیا سرشار از فلاونوئید است. اعتقاد بر این است که آنتی اکسیدان ها می توانند به مبارزه با بیماری های قلبی و حتی برخی از انواع سرطان کمک کنند. همچنین در برابر تعدادی از باکتری های مقاوم نیز موثر است زیرا مواد تشکیل دهنده آن به آرامی پراکسید هیدروژن (اسیدی که دیواره سلول های باکتریایی را می شکند) آزاد می کنند. برخی از افراد به دلیل قدرت ضد باکتریایی از عسل اقاقیا به عنوان یک درمان یا پیشگیری از آکنه و سایر بیماری های پوستی نیز استفاده می کنند.

عسل کنار

عسل کنار یا عسل سدر یکی از مقوی ترین عسل ها است که می توانید بخورید. عسل کنار مقوی و انرژی زا بوده و فعال کننده حافظه و رشد کودکان است. عسل کنار مسهل صفرا است و حرارت بدن را فرو می نشاند، موثر و باز کننده گرفتگی هاست. عسل کنار کرم معده و روده را از بين می برد و برای گرم مزاجان مفید است. عسل کنار برای ناراحتی ها و زخم روده، برای آبله و سرخجه و عطش مفيد است. دیگر خواص درمانی عسل کنار این است که برای سستی اعضا، تقويت مو، جلوگيری از ريزش مو، تقويت اعصاب و تحليل ورم های گرم مفید است.

عسل آویشن

عسل آویشن از گیاه و گرده افشانی زنبور بر گل آویشن به وجود می آید؛ درواقع این عسل از فرآوری شدن شهد گل های آویشن توسط زنبور عسل حاصل می شود که درمان‎ کننده بسیاری از بیماری ها است و دارای ویتامین های B ، A و E می باشد.
از خواص عسل آویشن می توان به بهبود تنگی نفس و آسم، بهبود سرفه و گلو درد، بهبود درد های مفصلی، بهبود سر درد و میگرن اشاره کرد.

عسل گون

در ایران بیش از ۲۰۰ گونه گون وجود دارد که معمولا در مناطق استپی و کوهستانی می‌رویند. گیاه گون خود دارای خواص متعددی مانند جلوگیری از سرما خوردگی، رفع عفونت‌های تنفسی ، آلرژی‌ها، کاهش خستگی و اختلال خواب، از بین بردن کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌باشد.
حالا با وجود این همه خواص در گیاه گون وجود دارد مطمئنا عسلی که از شهد این گیاه تولید می‌شود در بین انواع عسل دارای خواص درمانی کم‌نظیری خواهد بود. عسل گون دارای رایحه و طعم ملایم و نرم و آرام بوده و به همین علت در بین تمامی عسل‌ها بیشتر مورد پسند مشتری‌ها و اکثرا خانم‌ها می‌باشد. میزان ساکارز عسل گون اغلب ۱یا زیر ۱ درصد می‌باشد. با این میزان ساکارز برای تمامی داروهای گیاهی و بیماران دیابتی پر کاربرد خواهد بود.
عسل گون انرژی‌زا بوده و باعث تقویت مغز و اعصاب و حافظه می‌باشد؛ همچنین برای کم خونی بسیار مفید است.
خواص دیگر عسل گون می‌توان به خاصیت درمانی آن در موارد زیر اشاره کرد:

  • دردهای سینه و حلق و حنجره
  • مفید برای گرفتگی صدا
  • درد روده
  • درد کلیه
  • مثانه
  • مجاری ادراری
  • درمان درد معده
  • ملین
  • زخم های چشم و دردهای چشم
  • ورم ملتحمه چشم

عسل گشنیز

عسل گشنیزمعطر، مقوی، اشتها آور، مقوی معده، رفع سوء هاضمه، باد شکن، نرم کننده سينه، مفيد برای تب، مفيد برای بيماری های عفونی مانند: سرخک و آبله می باشد. عسل گشنیز مفيد برای سرفه و سرما خوردگی است. همچنین عسل گشنیز مسکن و آرام بخش،خواب آور، مفيد برای زکام و اسپاسم ماهيچه ای، شير افزا و دفع کننده سموم بدن می باشد. از دیگر خواص درمانی عسل گشنیز که می توان نام برد این است که برای تب های رماتيسمی، تنگی نفس، آفت دهان بسیار مفید است. همچنین عسل گشنیز خواب آور بوده و برای آفت دهان، تقويت لثه، صفرا، و ناراحتی روده و حافطه مفید می باشد.

fa_IR